Antena 3 CNN Economic A fost lansată procedura de achiziție pentru construcția și dotarea noului Institut Oncologic Regional din Timișoara

A fost lansată procedura de achiziție pentru construcția și dotarea noului Institut Oncologic Regional din Timișoara

BeFunky-collage - 2024-08-07T210449.259
Compania Națională de Investiții a lansat procedura de achiziție pentru construcția și dotarea noului Institut Oncologic Regional din Timișoara / sursă foto: Facebook-Alfred Simonis
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Aug 2024   •   21:06

Astăzi a fost lansată licitația pentru lucrările de proiectare, execuție și asistență tehnică pentru construirea Institutului Regional de Oncologie (IRO) Timișoara, în valoare estimată de peste 900 de milioane de lei.  

Este un moment istoric nu doar pentru că este vorba de cea mai mare investiție medicală din afara Capitalei, dar și pentru că este vorba de un spital regional construit de la zero.

Noua unitate va permite accesul la servicii publice de înaltă performanță pentru pacienții oncologici din Banat. La finalul acestui an, va începe construcția efectivă a noului institut. 

“Așa cum ne-am asumat, dezvoltarea rețelei naționale de oncologie presupune dezvoltarea unor noi institute, iar Timișoara are în sfârșit un proiect consolidat care a debutat odată cu semnarea contractului de finanțare cu fonduri din PNRR.

Așa cum facem la Cluj, Iași, Bistrița, Craiova și în multe alte orașe unde se construiesc spitale noi, vom face în așa fel încât să fim siguri că locuitorii din Banat vor avea la Timișoara unul dintre cele mai moderne institute de oncologie din țară pentru diagnostic și tratament adecvate. Este un moment istoric și mulțumesc tutoror celor implicați”, a declarat ministrul sănătății, Prof. Dr. Alexandru Rafila.  

Conform proiectului, viitorul Institut Regional de Oncologie Timișoara va avea 250 de paturi și va cuprinde un ambulator de specialitate integrat cu 26 de cabinete medicale pentru fiecare subspecialitate, precum și săli de tratament. Totodată, unitatea medicală va dispune de șase săli de operație, radioterapie, laborator de medicină nucleară, dar și un centru de transplant medular și celule stem.

„Astăzi s-a întâmplat ceva istoric pentru care vreau să le mulțumesc mai multor oameni. Pentru efortul, încrederea și dedicarea arătate. Pentru tot! Îi mulțumesc mentorului meu, Prof. Dr. Dorel Săndesc, directorul Spitalului Județean din Timișoara, le mulțumesc celor de la CNI și în special doamnei Manuela Pătrășcoiu pentru tot efortul din ultimele luni. Și îi mulțumesc dlui Alfred Simonis, președintele CJ Timiș. Nu lăsam pe nimeni în urmă nu sunt vorbe, iată, ci fapte”, a declarat, la rândul său, Dr. Alexandru Rogobete, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății. 

În februarie 2023, Guvernul României a aprobat lista celor 27 de unităţi medicale sau spitale publice care vor fi construite, renovate şi dotate prin finanţare parţială prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Investițiile vizează asigurarea de noi servicii medicale, îmbunătăţirea calităţii serviciilor existente, precum şi achiziții de echipamente medicale pentru infrastructura sanitară nou construită sau renovată. Pentru toate acestea, România are la dispoziţie peste 2,1 miliarde de euro prin PNRR. 

×
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close