Antena 3 CNN Economic Anul 2024 va fi unul deosebit de greu pentru România! Adrian Câciu: ”Pericolul recesiunii este la colț!”

Anul 2024 va fi unul deosebit de greu pentru România! Adrian Câciu: ”Pericolul recesiunii este la colț!”

Anul 2024 va fi unul deosebit de greu pentru România iar recesiunea ne așteaptă după colț, este de părere Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Feb 2024   •   09:09

Mai mult, oficialul susține că membrii Coaliției de guvernare ar trebui să se întrunească mai des în ședințe, unde să vorbească despre problemele românilor, în contextul multiplelor greve din ultima vreme.

”Pericolul recesiunii este la coltul României. Au apărut datele de ultim trimestru 2023. Se poate vedea că este o ușoară contracție. Trebuie să ne preocupe cum facem să repornim economia, acolo unde a încetinit, pentru că este evident că a încetinit. Cred că asta ne interesează pe noi ca guvernare și pe cetățeni, pe antreprenori. 

Poate nu merg firmele, poate unele sectoare nu se exprimă cum trebuie. Haideți să ne gândim ce măsuri luăm!

Am avut o serie de măsuri de luat pentru fermieri, o serie de măsuri de luat pentru transportatori. Astea sunt subiectele pe care ar trebui să ne zbatem...

Vă spus ce s-a făcut în 2023 cu cei 40 de miliarde. O parte a fost datorie, o parte a fost deficit. La deficit, am avut un deficit de 90 de miliarde de lei și am avut investiții de 100 de miliarde de lei. Deci practic, datoria nou creată, s-a dus în investiții”, a explicat Adrian Câciu la Antena 3 CNN. 

În 2023, în mandatul ministrul lui Adrian Câciu (PSD) și Marcel Boloș (PNL), suma împrumutată de România s-a ridicat la 43,5 miliarde de euro.

În 2021, în timpul Guvernului condus de Florin Cîțu, împrumuturile au atins valoarea de 21 miliarde de euro.

În 2020, când prim-ministru era Ludovic Orban, banii luați cu împrumut de țara noastră au ajuns la suma de 22,4 miliarde de euro.

La acest tablou se adaugă faptul că România a împrumutat, de la începutul acestui an, 3 miliarde de euro, în condițiile în care necesarul de finanțare pentru tot anul curent este estimat la 36,2 miliarde euro.

×
Subiecte în articol: Adrian Câciu
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close