Antena 3 CNN Economic Afacerea cu care doi români din Matca au dat lovitura iarna: "Ne spun cât vor şi noi facem. În 10-15 minute sunt gata"

Afacerea cu care doi români din Matca au dat lovitura iarna: "Ne spun cât vor şi noi facem. În 10-15 minute sunt gata"

Doi români din comuna Matca au reuşit să dea lovitura, în plină iarnă, cu o afacere nespecifică pentru această vreme.

Afacerea cu care doi români din Matca au dat lovitura iarna: "Ne spun cât vor şi noi facem. În 10-15 minute sunt gata"
Sursa foto: Madrolly / Getty Images
de Georgiana Adam    |    16 Ian 2024   •   12:39

În ciuda temperaturilor extrem de scăzute de afară, în anumite solarii s-au dezvoltat deja primele culturi de legume în plină iarnă.

Fermierii care au investit efort și resurse pe parcursul întregii ierni acum încep să culeagă beneficiile muncii lor: salată verde, ceapă și spanac sunt doar câteva dintre roadele disponibile.  

Ionel și Felicia Pricopi sunt doi dintre puținii legumicultori din Matca, Galaţi, care continuă să cultive și pe timp de iarnă.

Toată iarna, solarul trebuie sa fie încălzit non-stop, iar asta înseamnă bani. Un sac de rumeguș costă 30 de lei, iar pentru încălzirea solarului zi și noapte sunt necesari patru saci pe zi.

Citeşte şi: O nouă legumă pe piaţa românească. Are gust de nucă şi se cultivă în Buzău: "Oamenii deocamdată nu ştiu de ea. În SUA, i se mai spune Lollipops"

"O sobă consumă numai pe zi doi saci. Zi și noapte, patru saci, la temperaturile care sunt acum", explică Ionel Pricopi, legumicultor.

Românul spune că pregătirea pentru această recoltă începe încă din octombrie și continuă pe tot parcursul iernii.

O salată costă 2 lei, o legătură de ceapă costă 1,50 lei

Legumele sunt disponibile pe întreaga perioadă a sezonului rece, iar clienții pot comanda prin telefon sau mesaj. 

În ceea ce privește gestionarea afacerii, Ionel Pricopi se ocupă de organizarea muncii în solar, în timp ce Felicia Pricopi preia comenzile.

Ea coordonează detaliile comenzilor prin telefon sau messenger, informând clienții despre disponibilitatea și cantitatea de legume, iar comanda este pregătită în 10-15 minute pentru a fi ridicată de la poartă.

"Noi luăm legătura cu dânșii prin telefon, prin messenger. Și ne spun cât vor, câtă ceapă, câtă salată, câte bucăți şi noi le facem. Şi, în 10-15 minute, sunt gata. Și vin dânşii şi le ia de la poartă", explică Felicia Pricopi.

Costul produselor este accesibil: o salată este 2 lei, o legătură de ceapă costă 1,50 lei, iar o caserolă de spanac este 10 lei, potrivit observatornews.ro.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close