Antena 3 Economic Americanii se îndepărtează de Europa. Peste jumătate susţin că Japonia şi China sunt mai importante pentru Statele Unite

Americanii se îndepărtează de Europa. Peste jumătate susţin că Japonia şi China sunt mai importante pentru Statele Unite

de N.B.    |    14 Sep 2011   •   23:32
Americanii se îndepărtează de Europa. Peste jumătate susţin că Japonia şi China sunt mai importante pentru Statele Unite
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA

Un studiu realizat de Transatlantic Trends arată că mai mult de jumătate dintre americani considetă că Japonia şi China sunt mult mai importante pentru Statele Unite decât Europa, informează Reuters.

Conform studiului, 51% dintre americani sunt de părere că statele asiatice sunt mai importante decât ţările din Uniunea Europeană, în timp ce doar 38% consideră statele din UE drept parteneri importanţi pentru Statele Unite.

În 2004, un studiu similar arăta că 54% dintre americani considerau că statele din Europa sunt mai importante pentru interesele "vitale" ale Statelor Unite, în timp ce doar 29% au răspuns indicând state din Asia.

Schimbarea, conform analiştilor, a fost provocată atât de interesul pentru oportunităţile de afaceri în statele din Asia, state ale căror economii se află pe un trend ascendent, cât şi de teama unei concurenţe tot mai puternice în Orientul Îndepărtat.

În timp ce 63% dintre americani consideră China drept o ameninţare, din punct de vedere economic, în Germania şi Marea Britanie, statul asiatic este văzut ca o oportunitate de majoritatea populaţiei.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close