Antena 3 CNN Economic Analist economic: ”Sunt bani, Guvernul nu are scuze să nu majoreze pensiile”

Analist economic: ”Sunt bani, Guvernul nu are scuze să nu majoreze pensiile”

Guvernul ar avea bani să majoreze pensiile, dar a decis să nu dea nicio majorare în acest an, nici măcar pentru cei cu pensia minimă de 800 de lei, susține analistul politic Adrian Câciu, la Antena 3.

New Project (57)
Sursa foto: Captură Antena 3
de Andreea Ştefan    |    21 Iul 2021   •   14:20

Din analiza realizată de analistul economic Adrian Câciu, reiese că ar exista bani pentru o majorare a pensiilor de aproape 10%.

”Între 9-11% se poate da chiar de acum, nu trebuie să așteptăm sfârșitul anului, nu trebuie să așteptăm nu știu ce investiții mirobolante. Acele investiții prioritare nu există. Bani sunt, întotdeauna sunt bani, depinde cum îi distribui și care este prioritatea.

”Oamenii nu sunt o prioritate pentru Guvern”

Din păcate, oamenii, și aici nu mă refer numai la pensionari, nu sunt o prioritate pentru Guvern. S-a văzut și la copii, s-a văzut și la mediul privat, unde salariul minim rămâne neschimbat, se vede și în zona pensiilor. Părerea mea este că cine nu vrea să dea bani, nu se pricepe. Bani întotdeauna sunt.

Înainte, oamenii nu dădeau șpagă. Lucrări ascunse, pe care niciodată nu le vezi în mii de kilometri de betoane, de care nu știm dacă există, în pixuri și mașini și tot felul de dosare pe la ministere se pot ascunde șpăgi imense. Pe când la un pensionar, pensionarul nu va da șpagă ca să aibă o pensie mai mare, copilul nu va da șpagă ca să aibă o alocație mai mare, iar omul care lucrează toată ziua în privat, nu va da o șpagă ca să aibă un salariu mai mare”, a declarat la Antena 3 Adrian Câciu.

”Se face o risipă imensă la bunuri și servicii”

Întrebat unde crede că se duc toți acești bani din bugetul statului, analistul economic a răspuns: ”Se face o risipă imensă la bunuri și servicii. Nu uitați că anul acesta s-a prevăzut în buget o sumă de 55 miliarde de lei, similară cu anul trecut, când a fost vârf de pandemie. Noi nu mai suntem în vârf de pandemie, chiar de vreo patru luni suntem foarte relaxați.

Nimeni nu a diminuat acele sume, nimeni nu a redistribuit acele sume către altă zonă. La alocații puteau să dea 700 de milioane și alocațiile creșteau cu 20%. La pensii puteau să dea, din bunuri și servicii, câteva miliarde de lei și atunci pensiile puteau să crească cu 7-11%, fără niciun fel de problemă”, a explicat analistul economic Adrian Câciu.

×
Subiecte în articol: analist economic majorare pensii
Cele mai noi știri
Parteneri
x close