Antena 3 CNN Economic Auto Autoturismele de lux s-au vândut foarte bine în 2010

Autoturismele de lux s-au vândut foarte bine în 2010

Autoturismele de lux s-au vândut foarte bine în 2010
Sursa foto: Foto: elegantcarwallpaper.com
13 Dec 2010   •   20:36

Luxul se vinde bine şi pe timp de criză. Vânzările de maşini de lux au explodat în 2010. Unii dealeri au vândut şi ce îşi propuseseră pentru anul următor. Vorbim de maşini cu peste 200 de cai putere, care costă sute de mii de euro. Succesul vânzătorilor se vede şi în statisticile referitoare la înmatriculări.

Înmatriculările de maşini noi au fost spectaculoase în noiembrie. Peste 13.000 de maşini au fost înregistrate. Este o creştere cu aproape o treime faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Deşi, înregistrările făcute din ianuarie până la începutul lunii decembrie sunt mai puţine cu 21% decât anul trecut.

Şi motociclete s-au înmatriculat în număr mare. Mai multe cu 20% faţă de noiembrie 2009. Dar, cea mai mare creştere s-a înregistrat luna trecută în cazul maşinilor second hand. Cu 80% mai mult decât în noiembrie 2009, adică aproape 27.000 de maşini. Asta pentru că de la începutul anului se măreşte taxa auto.

După cum arată vânzările mărcilor de lux, românii au bani de maşini scumpe. Ferrari a vândut anul acesta mai multe ca în 2009 chiar dacă o maşină costă cel puţin 150.000 de euro. Infiniti, altă marcă extrem de scumpă, a dat pe bani grei 47 de limuzine. BMW a vândut cu sutele toate modelele X şi câteva limuzinele, care costă cât un apartament de trei camere într-un bloc nou.

 


Cât despre motociclete, ei bine, cele mai sumpe s-au vândut cel mai bine. Harley-Davidson România a vândut 49 de motociclete în acest an, cu 9 mai multe faţă de anul trecut. Cea mai scumpă motocicletă de la ei costă vândută anul acesta a costat 45.000 de euro.


×
Subiecte în articol: masini de lux criza motociclete
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close