Antena 3 CNN Economic Auto Decizie istorică: Maşina anului Motor Trend, o maşină complet electrică

Decizie istorică: Maşina anului Motor Trend, o maşină complet electrică

Decizie istorică: Maşina anului Motor Trend, o maşină complet electrică
Sursa foto: Foto: Autoblog.com
de N.B.    |    13 Noi 2012   •   15:06

Revista Motor Trend a făcut o alegere istorică pentru celebra rubrică "Car of the Year", nominalizând Tesla Model S drept "maşina anului 2012", fiind prima dată când o maşină complet electrică câştigă trofeul.

Cu un preţ de pornire de 57.400 de dolari, Model S a învins 24 de maşini concurente, printre care noile BMW Seria 3, Seria 6, Ford Fusion, Honda Accord, Lexus GS, Audi A7 şi multe altele.

"Este o demonstraţie de forţă transmisă nu numai segmentului de modele sedan de lux, ci şi ingineriei americane per total", a declarat Edward Loh, editor şef al revistei. "Pentru a fi prima maşină în istoria de 64 de ani a trofeului care este propulsată de altceva decât derivaţii din petrol trebuie să ai ceva extraordinar", a continuat acesta.

Tesla Model S a fost asemănată de membrii juriului cu un Rolls-Royce, din punctul de vedere al uşurinţei cu care se conduce şi au fost impresionaţi de capacitatea maşinii de a rula rapid în ciuda posibilităţii de a transporta la fel de mulţi pasageri ca un SUV.

Model S a fost una dintre cele mai bune maşini în ceea ce priveşte consumul, ajungând la echivalentul a 3,1 litri de benzina/100 de kilometri în regim de drum extraurban şi poate accelera de la 0 la 100 de km/h în doar patru secunde.

"Acesta este punctul în care roţile istoriei s-au mişcat" a declarat preşedintele companiei Tesla Motors, Elon Musk. "Sper că ceilalţi producători de maşini vor urma exemplul nostru şi vor construi maşini electrice cu mai multă convingere".

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close