Infotrafic. Două accidente pe calea ferată, soldate cu un mort şi doi răniţi (VIDEO)

10 Dec 2009   •   09:50
Infotrafic. Două accidente pe calea ferată, soldate cu un mort şi doi răniţi (VIDEO)

Doi bistriţeni au scăpat cu viaţă după ce maşina în care se aflau a fost târâtă 20 de metri de un tren. Motorul maşinii s-a defectat la o trecere peste calea ferată. Nu acelaşi noroc l-a avut un bărbat din Dâmboviţa care a murit miercuri seară după ce a fost lovit de un tren de persoane. El se întorcea de la serviciu şi a ignorat semnalele de avertizare de la calea ferată care anunţau apropierea trenului. Incidentul a fost observat de mecanicul locomotivei care a chemat imediat poliţia, însă şi-a continuat drumul.

Şoferul bistriţean a observat că se apropie trenul, dar a crezut că are timp să treacă. Maşina s-a oprit însă exact pe şine după ce motorul acesteia s-a defectat, iar şoferul nu a mai avut ce face. Martorii sunt surprinşi că cei doi au scăpat cu viaţă.


Maşina a fost târâtă 20 de metri şi aruncată într-un şanţ. Cei doi au fost răniţi uşor şi au fost transportaţi la spital. Trenul care i-a lovit şi-a reluat circulaţia după o jumătate de oră. Şoferul va fi cercetat pentru vătămare corporală gravă şi distrugerea părţii din faţă a locomotivei.


Un alt accident feroviar, de data aceasta soldat cu o victimă, a avut loc în apropiere de oraşul Găeşti, din judeţul Dâmboviţa. Bărbatul se întorcea de la serviciu şi a traversat calea ferată cu bicicleta deşi sistemul de avertizare funcţiona.


Mecanicul trenului spune că l-a observat prea târziu pe bărbat şi nu a mai avut timp să frâneze. Anchetatorii au stabilit că bărbatul este singurul vinovat de producerea accidentului.

Antena 3


x close