Antena 3 CNN Economic Auto Laszlo Borbely: Taxa auto de poluare dispare. Din 2013, va fi introdusă cartea verde

Laszlo Borbely: Taxa auto de poluare dispare. Din 2013, va fi introdusă cartea verde

Laszlo Borbely: Taxa auto de poluare dispare. Din 2013, va fi introdusă cartea verde
Sursa foto: Foto: Mediafax
07 Sep 2011   •   10:00
Vom plăti taxă de poluare, dar se va chema altfel: carte verde. Un fel de... aceeaşi Mărie cu altă pălărie. Este vorba mai exact de un document care să arate cât de poluantă este maşina şi în funcţie de nivelul noxelor emise se vor plăti totuşi nişte taxe de poluare. Acesta este noul sistem pregătit de guvernanţi. Dar nu intră acum în vigoare, ci abia din 2013.

Indiferent cât de nouă sau de veche este maşina pe care o aveţi, va trebui în fiecare an să vă verificaţi fumul, noxele de la teava de eşapament. Dacă nu corespund normelor, riscaţi să nu mai ieşiţi cu maşina pe drumurile publice. E cea mai mare pedeapsă aplicată unui proprietar de maşină foarte veche şi extrem de poluantă, prin noua carte verde.

"Am intenţia de a introduce, probabil de la jumătatea anului viitor, dacă e posibil, dacă nu de la 1 ianuarie 2013, o carte verde care înseamnă, ca şi în alte state, că în fiecare an trebuie să te duci la RAR şi să verifici fumul, noxele care ies din eşapamentul maşinii, iar dacă nu corespund normelor nu mai circulă pe drumurile publice, trebuie să-ţi repari maşina. Şi atunci plăteşte toată lumea, va fi o taxă foarte mică evident şi atunci vom renunţa la taxa de prima înmatriculare şi toată lumea va avea acelaşi statut, de ?cel care poluează plăteşte? şi din păcate toate maşinile, chiar dacă sunt mai noi, poluează", a afirmat ministrul Mediului.

Până acum, taxa auto a fost modificată de şase ori. În ultima ei variantă, taxa a scăzut cu 25%, dar a început să fie aplicată retroactiv şi pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007.

 

×
Subiecte în articol: taxa auto poluare masini Laszlo Borbely
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close