Poliţia Rutieră scoate radarele pe stradă într-o acţiune la nivel naţional

de N.B.    |    23 Oct 2012   •   15:13
Poliţia Rutieră scoate radarele pe stradă într-o acţiune la nivel naţional Foto: INTACT Images

Poliţia Rutieră a anunţat demarearea unei acţiuni la nivel naţional pentru sancţionarea şoferilor care conduc cu viteză mai mare decât cea permisă prin lege, depăşesc neregulamentar sau nu acordă prioritate.

Conform Mediafax, analizele făcute de specialiştii Direcţiei Rutiere arată că, deşi de la începutul anului până în prezent numărul accidentelor grave este în scădere, în ultimele zile s-au înregistrat mai multe accidente mortale, provocate de maşini folosite la transportul în comun.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a cerut ca în perioada următoare să fie intensificate acţiunile de combatere şi prevenire a evenimentelor rutiere.
   
Astfel, de marţi până joi, poliţiştii de la Rutieră vor fi prezenţi pe autostrăzi şi pe drumurile naţionale din toate judeţele, cu toate autospecialele care au radare, pentru sancţionarea şoferilor care conduc cu viteză mai mare decât cea legală, care depăşesc neregulamentar ori nu acordă prioritate maşinilor din trafic sau pietonilor, toate fiind cauze ale producerii unor accidente grave.

De asemenea, poliţiştii de la Rutieră, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier şi ai Registrului Auto Român, vor verifica starea tehnică a maşinilor folosite în transportul public de persoane.

x close