Antena 3 CNN Economic Auto Telefoanele inteligente, un pericol pe şosele. Întreruperea BlackBerry a redus numărul accidentelor

Telefoanele inteligente, un pericol pe şosele. Întreruperea BlackBerry a redus numărul accidentelor

Telefoanele inteligente, un pericol pe şosele. Întreruperea BlackBerry a redus numărul accidentelor
Sursa foto: Foto: blog.al.com
de N.B.    |    20 Oct 2011   •   18:31

Când serviciile BlackBerry au fost suspendate săptămâna trecută din cauza unor probleme tehnice, utilizatorii popularelor telefoane inteligente au rămas fără o unealtă pe care se bazau. Totuşi, probleme întâmpinate de RIM au avut şi efecte pozitive. În Orientul Mijlociu, numărul accidentelor de circulaţie a scăzut simţitor, scrie The National.

În perioada în care telefoanele BlackBerry nu au funcţionat, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 20 % faţă de media istorică a acestui interval de timp. În Dubai, la fiecare trei minute se produce un accident de circulaţie.

În Abu Dhabi s-au înregistrat cu 40% mai puţine incidente de trafic, iar în perioada respectivă nu s-a produs niciun accident care să se soldeze cu moartea celor implicaţi.

Deşi întreruperea serviciilor BlackBerry a fost un inconvenient serios pentru milioane de utilizatori, statisticile din viaţa cotidiană indică faptul că telefoanele inteligente şi şofatul nu fac casă bună.

×
Subiecte în articol: servicii Blackberry Dubai Abu Dhabi
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close