Antena 3 CNN Economic Auto Toyota testează maşini care comunică între ele şi cu şoseaua pentru a preveni accidentele

Toyota testează maşini care comunică între ele şi cu şoseaua pentru a preveni accidentele

Toyota testează maşini care comunică între ele şi cu şoseaua pentru a preveni accidentele
de N.B.    |    12 Noi 2012   •   12:10

Toyota testeză un nou sistem de siguranţă pentru maşini care permite autovehiculelor să comunice între ele şi cu drumul pe care circulă la noua bază de testare de lângă muntele Fuji, Japonia, informează Boston.com.

Intelligent Transport System este un poligon în care şoselele sunt dotate cu senzori şi emiţători care sunt calibraţi pentru a minimaliza riscul de accidente în situaţii ca trecerea pe culoarea roşie a semaforului, coliziunile cauzate de "unghiul mort" sau pietonii care traversează carosabilul. Sistemul testează şi maşini care transmit informaţiile de la una la cealaltă.

În cadrul unui test pentru reporteri, prezenţa unui pieton a declanşat o alarmă  în interiorul maşinii care se apropia şi imaginea unei persoane a apărut pe ecran. O săgeată a indicat apropierea unei alte maşini în intersecţie, iar o voce feminină a avertizat că semaforul arată culoarea roşie, avertizând şoferul care urma să o ignore.

Reprezentanţii constructorului nipon susţin că prevenirea coliziunilor, ocrotirea pietonilor şi asistarea bătrânilor la volan reprezintă cheia siguranţei pe şosele în viitor.

Oficialii Toyota au declarat că tehnologia maşinilor inteligente va fi testată şi pe şoselele din Japonia începând cu 2014. Teste similare vor fi efectuate şi în Statele Unite, dar detaliile nu au fost încă stabilite.

×
Subiecte în articol: Toyota Sosea
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close