Antena 3 CNN Economic Auto Trafic îngreunat pe autostrăzi şi în mai multe judeţe. Vezi zonele cu probleme şi recomandările poliţiştilor

Trafic îngreunat pe autostrăzi şi în mai multe judeţe. Vezi zonele cu probleme şi recomandările poliţiştilor

Trafic îngreunat pe autostrăzi şi în mai multe judeţe. Vezi zonele cu probleme şi recomandările poliţiştilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Dec 2010   •   17:01

Circulaţia rutieră continuă să se desfăşoare cu dificultate în mai multe judeţe, din cauza ninsorilor abundente. Zăpada le dă bătăi de cap şi şoferilor de pe autostrăzile A1 şi A2, unde la ora transmiterii acestei ştiri se circula în condiţii de iarnă. Poliţiştii de la Rutieră le recomandă conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie specifice acestui sezon, pentru evitatarea accidentelor.

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar între kilometrii 12 şi 65 ninsoarea abundentă reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Acelaşi lucru se întâmplă şi pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, unde cele mai mari probleme se înregistrează între kilometrii 80 şi 120.

Circulaţie îngreunată în mai multe judeţe

Ninsoarea abundentă a dat peste cap traficul rutier pe mai multe drumuri din ţară. Se circulă cu dificultate în special în zonele:

- DN67C Novaci – Rânca, în judeţul Gorj;

- DN67D Stăneşti – Valea Cernei, în judeţul Mehedinţi;

- DN12 Tuşnad – Gheorgheni şi DN12C Gheorgheni – Lacu Roşu, în judeţul Harghita;

- DN76 şi 79A, în zona Vârfurile, în judeţul Arad;

- DN18 în zona Borşa, judeţul Maramureş;

- DN1H în zona Şinteu, judeţul Bihor.

Trafic dat peste cap de ninsori


Sărbători încheiate tragic

Weekendul de Crăciun s-a încheiat tragic pentru zeci de oameni implicaţi în accidente grave de circulaţie. Conform unei statistici întocmite de Poliţia Rutieră, peste 40 de astfel de evenimente rutiere au avut loc în România numai în ultimele două zile. 12 oameni au murit şi 42 au fost grav răniţi în judeţele Botoşani, Covasna, Sălaj, Arad, Bistriţa-Năsăud, Gorj, Suceava şi Teleorman.

În majoritatea cazurilor, principalii vinovaţi au fost şoferii, care nu au adaptat viteza la condiţiile de drum, nu au acordat prioritate sau nu au condus cu prudenţă. În unele situaţii, vinovaţi au fost chiar pietonii, care au ales să traverseze neregulamentar.

Recomandări pentru evitarea accidentelor

Potrivit informării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie în cursul zilei de luni va continua să ningă şi se va depune un strat de zăpadă mai consistent în sudul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane. În Dobrogea şi la munte vântul va avea unele intensificări.

În aceste condiţii, pentru evitatarea accidentelor rutiere, centrul Infotrafic face unrmătoarele recomandări pentru conducătorii auto:

- când se deplasasează în coloană, să evite depăşirile, iar dacă totuşi se încumetă să efectueze manevra, trebuie să o facă după o temeinică asigurare;

- să determine toţi ocupanţii autovehiculului pe care îl conduc să-şi cupleze centura de siguranţă;

- să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum (ceaţă, carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei);

- să folosească atât sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi pe cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic; recomandăm folosirea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în condiţii de ceaţă densă;

- să păstraze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţă.



×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close