Antena 3 CNN Economic Banca Mondială dă României un miliard de euro, prin acordul preventiv cu FMI

Banca Mondială dă României un miliard de euro, prin acordul preventiv cu FMI

Banca Mondială dă României un miliard de euro, prin acordul preventiv cu FMI
Sursa foto: Foto: demain-ma-maison.com
de M.Z.    |    17 Ian 2013   •   18:30

Banca Mondială (BM) a pus la dispoziţia României suma de un miliard de euro, a anunțat, joi, reprezentantul rezident al acestei instituții la Bucureşti, Francois Rantrua.

”Banca Mondială a pus la dispoziţie un miliard de euro deschizând săptămâna trecută o linie de finanţare, dar banii nu vor fi traşi, în cadrul participării Băncii Mondiale la acordul de tip preventiv încheiat cu FMI”, a spus Francois Rantrua, potrivit Agerpres.

Surse din Banca Mondială au declarat că scrisoarea oficială de aprobare către guvernul român a fost trimisă pe 10 ianuarie, atunci când a avut loc şi punerea sumei de un miliard de euro la dispoziţie.

Pe 16 mai 2012, Guvernul a aprobat memorandumul prin care BM urma să pună la dispoziţia României o linie de finanţare preventivă de un miliard de euro.

Sumele trase de România din această linie de creditare sunt "pentru acoperirea eventuală a deficitelor sau oricăror alte necesităţi prevăzute în gestionarea Ministerului Finanţelor", spunea atunci premierul Victor Ponta.

Acordul este unul de tip preventiv, pe trei ani, România urmând să plătească dobânzi doar dacă accesează linia.



×
Subiecte în articol: banca mondiala FMI
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close