Antena 3 CNN Economic Banci Banca Japoniei s-a angajat să asigure stabilitatea financiară, după cutremur

Banca Japoniei s-a angajat să asigure stabilitatea financiară, după cutremur

Banca Japoniei s-a angajat să asigure stabilitatea financiară, după cutremur
Sursa foto: Foto: etftrends.com
11 Mar 2011   •   16:53

Banca Japoniei s-a angajat să asigure stabilitatea financiară a ţării, după ce, în urma cutremurului devastator de vineri, Toyota, Sony, rafinării petroliere şi alte companii au fost nevoite să oprească activitatea unor fabrici, iar acţiunile au avut scăderi puternice, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Cutremurul cu magnitudinea de 8,9 pe Richter a declanşat în regiunea Tohoku din nord-estul Japoniei, care include oraşul Sedai, cu un milion de locuitori, un tsunami cu o înălţime de zece metri. Regiunea Tohoku are o contribuţie de 8% la PIB-ul Japoniei, potrivit Macquarie Securities.

Dezastrul ar putea încetini redresarea economică, după declinul înregistrat de PIB-ul japonez în ultimul trimestru al anului trecut, într-o perioadă în care premierul Naoto Kan încearcă să convingă agenţiile de rating că va ţine sub control datoriile publice ale ţării, cele mai mari din lume.

Ministerul de Finanţe japonez a anunţat că este prea devreme să fie evaluat impactul cutremurului asupra economiei, dar indicele Nikkei 225 a scăzut cu 1,7%.

În Europa, acţiunile marilor companii de asigurare şi reasigurare au scăzut puternic, investitorii anticipând pagube substanţiale după cutremur.

×
Subiecte în articol: cutremur japonia banca
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close