Antena 3 CNN Economic Banci Bancherul care a furat 100.000 de euro şi a încercat să se sinucidă susţine că suferă de patima jocurilor de noroc

Bancherul care a furat 100.000 de euro şi a încercat să se sinucidă susţine că suferă de patima jocurilor de noroc

Bancherul care a furat 100.000 de euro şi a încercat să se sinucidă susţine că suferă de patima jocurilor de noroc
22 Dec 2009   •   19:58

Bancherul care a devalizat o bancă şi a încercat apoi să se omoare a dat prima declaraţie în faţa judecătorilor. Robert Pascu a încercat să-i convingă pe judecători că a furat 100.000 de euro, pentru că e bolnav. Bolnav de patima jocurilor de noroc. A cerut chiar şi o expertiză care să-i dovedească slăbiciunea.

La instanţă, Robert Pascu s-a ferit de ziarişti. Sprijinit în cârje şi ajutat de părinţi, a preferat să-şi tragă un fes pe ochi pentru a nu da ochii cu presa. În faţa judecătorilor a fost însă nevoit să vorbească. Şi şi-a recunoscut faptele.

"Am intrat de trei ori în bancă, în perioada 28 decembrie 2007 - 3 ianuarie 2008, dar nu pot preciza ce sume am luat", a declarat Robert Pascu în faţa judecătorilor.

La vremea respectivă s-a vorbit despre 100.000 de euro. Furtul a fost înregistrat de camerele de supraveghere ale sucursalei pe care Robert Pascu o conducea. Acum bancherul a cerut o expertiză prin care să demonstreze că atracţia lui pentru ruletă l-a împins în prăpastie.

?Ştiam că aveam probleme cu jocurile de noroc, însă nu conştientizam gravitatea lor?, a spus Robert Pascu în faţa judecătorilor.

Robert Pascu i-ar fi spus de probleme lui şi de fiecară dată când fura iubitei. Mama fetei s-a plâns judecătorilor că bancherul a distrus viaţa tinerei.

?Din cauza lui, fiica mea a pierdut totul. Mi-am vândut apartamentul, ca să-i dau fiicei mele bani ca să scape de cămătari. Este vorba de 20.000 de euro?, a declarat în faţa judecătorilor de mama fostei iubite a lui Robert Pascu.

Şi părinţii lui Robert Pascu s-au arătat distruşi în sala de judecată. E de înţeles. Au crezut că-şi vor pierde copilul, l-au vegheat luni în şir în spital şi au fost nevoiţi să-i acopere datoriile.

Robert Pascu a furat din seiful unei sucursale bancare din sectorul 6. După ce a jucat banii la ruletă a decis să se omoare. S-a aruncat de la etajul 8 al unui bloc din sectorul 3. În mod miraculos, a supravieţuit şi şi-a revenit din comă deşi medicii nu-i dădeau prea multe şanse de viaţă.



Observator



×
Subiecte în articol: bancher sinucidere
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close