Antena 3 CNN Economic Banci Legea dării în plată i-a speriat pe românii care îşi caută o locuinţă. Ce se întâmplă cu programul Prima Casă

Legea dării în plată i-a speriat pe românii care îşi caută o locuinţă. Ce se întâmplă cu programul Prima Casă

Legea dării în plată i-a speriat pe românii care îşi caută o locuinţă. Ce se întâmplă cu programul Prima Casă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    14 Mar 2016   •   09:43

Legea dării în plată i-a speriat pe românii care îşi caută o locuinţă.

De teamă că programul Prima Casă va dispărea şi că tot mai multe bănci vor creşte avansul pentru creditele ipotecare, tinerii se grăbesc să facă un credit.

Sunt, însă, şi persoane care amână achiziţonarea unei locuinţe, în speranţa că preţurile vor mai scădea odată cu promulgarea controversatei legi.

Băncile au anunţat deja că pentru creditele ipotecare avansul se măreşte şi la 50%. Chiar un studiu realizat de una dintre aceste bănci arată că în aceste condiţii 60% dintre tineri nu şi-ar mai permite achiziţionarea unei locuinţe.

Disperarea tinerilor le creşte vânzările dezvoltatorilor, care au pregătit şi oferte speciale în această perioadă. Preţurile în Capitală pleacă de la 17.500 de euro pentru o garsonieră, 22.500 de euro pentru un apartament cu două camere.

Chiar şi aşa, unii preferă să mai aştepte în speranţa că odată cu darea în plată preţurile vor mai scădea.

Peste 4.700 de persoane au luat credite prin prima Casă de la începutul anului. De la demararea programului, numărul românilor care au accesat un astfel de credit a ajuns la aproape 170.000.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close