Antena 3 CNN Economic Banci Noul plan al Trezoreriei americane ajunge la un trilion de dolari

Noul plan al Trezoreriei americane ajunge la un trilion de dolari

Noul plan al Trezoreriei americane ajunge la un trilion de dolari
Sursa foto: trilion dolar
23 Mar 2009   •   05:51

Ultima încercare a administraţiei prezidenţiale americane de a tempera criza bancară şi de a debloca sistemul de creditare pentru familii şi afaceri bazat pe o nouă entitate guvernamentală, The Public Investment Corp. pentru a ajuta la achiziţionarea acţiunilor toxice este în valoare de un trilion de dolari. Planul elaborat de secretarul Trezoreriei Timoty Geithner va releva detalii referitoare la ţelul de a folosi resurse în valoare de 700 miliarde de dolari pentru fondul de acoperire a acţiunilor bancare. Iniţiativa intenţionează seducerea investitorilor privaţi pentru a participa prin oferirea de miliarde de dolari cu dobânzi mici pentru finanţarea achiziţionării şi asumarea riscurilor în cazul scăderii valorii acţiunilor, anunţă AP.

Când secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, a anunţat schiţa planului său de salvare a băncilor, pe 10 februarie, bursele s-au prăbuşit. Dow Jones a pierdut 380 de puncte pe fondul dezamăgirii investitorilor legată de lipsa detaliilor.

Geithner a declarat că planul ar putea ajunge la un trilion de dolari în active nerperformante, pe care investitorii să le cumpere la preţ redus, în speranţa vânzării cu profit în viitor.
Oricum încă există bani în fondul de 70 de miliarde de dolari aprobat de Congres în octombrie pentru a demara un asemenea program.
În total, administraţia Obama intenţionează să contribuie cu 75-100 miliarde dolari la noul capital pentru curăţa băncile de active toxice, potrivit Wall Street Journal.
Analiştii cred că este crucial să se scape de aceste active, dar este doar o parte a programelor necesare pentru rezolvarea problemelor.
În această săptămână, Geithner este aşteptat să prezinte propunerea administraţiei pentru supravegherea regulamentelor bancare astfel încât să se prevină o repetare a crizei financiare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: plan de redresare SUA Timothy Geithner
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close