Antena 3 CNN Economic Banci Vacanţă pe datorie: Află cum îţi poţi plăti un concediu în rate (VIDEO)

Vacanţă pe datorie: Află cum îţi poţi plăti un concediu în rate (VIDEO)

Vacanţă pe datorie: Află cum îţi poţi plăti un concediu în rate (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
12 Aug 2010   •   23:19

Vacanţă gratis nu se poate... Dar se poate pe datorie! Cu tot cu bani de cheltuială. Se cheamă credit turistic şi multe bănci îl au deja în ofertele adaptate la vremurile de criză. E drept, vă aşteaptă un an în care aveţi rate de plătit, dar măcar profitaţi de concediu ca să vă pregătiţi psihic pentru asta.

Bogdan şi-a făcut planuri pentru vacanţa de anul acesta încă de vara trecută. Se vedea deja în Grecia, pe o plajă din Corfu. Numai că era pe punctul să rămână doar cu planurile.

"Din cauza crizei nu am posibilitatea să plec în aceeaşi excursie şi m-am dus la o bancă să iau un card şi o să-mi plătesc excursia în rate", povesteşte Bogdan.

Iar băncile au suficiente oferte de creditare pentru cei care vor o vacanţă pe datorie.

"Cel mai des în această perioadă sunt utilizate cardurile pentru achiziţionarea de vacanţe în străinătate. Vei avea de plătit rata lunară pentru că tranzacţia pe care ai facut-o se va plăti în rate fără niciun cost suplimenar", explică Bianca Ioniţă, director direcţia de carduri a unei bănci comerciale.

Bogdan a înţeles sistemul se plată aşa că vacanţa lui e lucru sigur. La fel şi plata ei.

"Plec în vacanţă, plătesc cu acest card şi am timp un an de zile, când mă întorc, să plătesc în rate egale, 12 luni. Am opţiunea să plătesc acolo cu cardul. Când mă întorc, plătesc banii cheltuiţi în trei luni", spune Bogdan.

Odată problema finanţării rezolvată, lui Bogdan nu i-a rămas decât să caute o agenţie de turism care să accepte plata pe credit. Nu i-a fost deloc greu pentru că majoritatea agenţiilor mari de turism acceptă această modalitatea de plată.

Aşadar, vacanţa de cinci stele, all inclusive, îl va costa pe Bogdan 600 de euro. Banii îi va returna în 12 rate egale, timp de 12 luni. Asta înseamnă o rată lunară de 50 de euro.

De exemplu, dacă va cheltui în medie 300 de euro, îi va returna în trei rate egale, timp de trei luni.

Astfel că, la sfârşitul sejurului, calculele lui Bogdan vor arata cam aşa: în primele trei luni după concediu, va plăti atât rata pentru vacanţă, cât şi rata pentru cheltuieli. În total: 150 de euro lunar. Apoi, îi rămâne o rată lunară de 50 de euro care se întinde pe cele 9 luni rămase din creditul turistic.



VACANŢĂ ÎN GRECIA
600 euro
12 RATE => 50 euro/ luna

CUMPĂRĂTURI DE VACANŢĂ
300 euro
3 RATE => 100 euro/ luna

TOTAL CHELTUIELI DE VACANŢĂ
150 de euro/ 3 luni
50 euro / 9 luni

Observator

×
Subiecte în articol: turism vacanţă rate banci
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close