Antena 3 CNN Economic Biz News 2015, anul ca va marca începutul sfârşitului pentru un colos economic. Lumea întreagă va avea de suferit

2015, anul ca va marca începutul sfârşitului pentru un colos economic. Lumea întreagă va avea de suferit

2015, anul ca va marca începutul sfârşitului pentru un colos economic. Lumea întreagă va avea de suferit
de O.P.    |    10 Apr 2012   •   10:58

Când întreaga planetă a fost cuprinsă de tăvălugul crizei economice, o ţară a sfidat acest trend, când toată lumea anunţa disponibilizări în masă şi scăderi salariale, un stat sfida acest trend şi anunţa creşteri de 22% pentru bugetari.

Proiectele din infrastructură arată cel mai bine situaţia în care se află această ţară: faimoase autostrăzi spre nicăieri, dar şi proiectele imobiliare care par bântuite arată că bula prosperităţii este pe cale să se spargă şi în China.

Analistul Jim Walker de la Asianomics este de părere că în următorii trei ani China va da nas în nas cu o scădere bruscă a PIB-ului cu mai bine de 4%. Însă chinezii nu îl iau în considerare, considerându-l un Doctor Doom al Chinei.

Cu toate acestea, simpla analiză a datelor oficiale arată că situaţia economică a Chinei va porni pe un trend descendent în următoarele şase luni. De asemenea, evoluţia exporturilor a înregistrat şi ea o încetinire semnificativă. Administraţia vămilor din China ar urma să dea marţi publicităţii cifrele oficiale privind exporturile şi importurile în luna martie.

Un alt analist foarte apreciat, Nouriel Roubini, a spus că estimează că 30% din creditele băncilor chineze vor deveni neperformante, ceea ce va cutremura sistemul bancar chinez.

Mai mult şi agenţia de rating Fitch a ameninţat că ar putea retrograda ratingul Chinei, acest lucru va fi ca un tsunami, care va afecta întreaga lume, mai ales că foarte multe state au ca piaţă de desfacere China.





×
Subiecte în articol: criza economica Nouriel Roubini
Parteneri
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital
x close