Antena 3 CNN Economic Biz News Adrian Vasilescu (BNR): Marea recesiune 2 vine şi în România, dacă se declanşează în America

Adrian Vasilescu (BNR): Marea recesiune 2 vine şi în România, dacă se declanşează în America

Adrian Vasilescu (BNR): Marea recesiune 2 vine şi în România, dacă se declanşează în America
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    09 Noi 2011   •   20:08

Cea de-a doua recesiune despre care a vorbit "profetul" crizei, Nouriel Roubini, ar putea afecta şi România, dacă ea se va declanşa în America, a atenţionat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, miercuri seara, la Antena 3.

"Dacă Roubini are dreptate şi va urma în America marea recesiune 2, vine vrând-nevrând şi peste noi. Să ne rugăm lui Dumnezeu să reziste America în faţa acestui val şi să putem să-i spunem lui Roubini ", a declarat Adrian Vasilescu, miercuri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Vorbind despre acest potenţial nou val de criză economică, Vasilescu este de părere că trebuie să ridicăm şi noi un stăvilar, lucru pe care îl putem face doar asigurând o stabilitate financiară în ţară.

"Totuşi, acum suntem într-un moment în care peste tot se taie bugete, şi nu numai în România, chiar şi în America se tunde din bugetele companiilor şi ale famiililor americane. (...) Nu este o criză pe care am provocat-o noi, ci alţii, dar noi o suportăm", a precizat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

Economistul american Nouriel Roubini a primit titlul de „Dr. Doom” din partea presei, pentru previziunile sale sumbre privind economia globală.

 


×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close