Antena 3 CNN Economic Biz News Americanii sunt gata să-l dea jos pe Obama pentru că benzina a ajuns la 1 dolar. La noi e cu 65% mai scumpă...

Americanii sunt gata să-l dea jos pe Obama pentru că benzina a ajuns la 1 dolar. La noi e cu 65% mai scumpă...

Americanii sunt gata să-l dea jos pe Obama pentru că benzina a ajuns la 1 dolar. La noi e cu 65% mai scumpă...
de O.P.    |    29 Mar 2012   •   10:25

America, lovită puternic de recesiune, îşi revine cu greu din groapă, şi se pare că americanii nu mai sunt dispuşi să îndure preţurile tot mai crescute, dar şi gestiunea proastă a problemei carburanţilor.

Astfel, potrivit unui sondaj Reuters realizat în colaborare cu firma Ipsos, două treimi din americanii îl consideră pe Obama principalul vinovat în creşterea preţurilor la carburanţi.

Însă cu toate că benzina şi motorina s-au scumpit constant în SUA rămân la preţuri cu mult mai mici decât în Europa. Astfel, americanii plătesc 3.9 dolari pentru un galon, astfel că pentru 1 litru de carburanţi, americanii scot din buzunare 1.03 dolari (3,37 lei).

Să revenim cu picioarele pe pământ, la noi în ţară, unde un litru de benzină nu poate fi cumpărat cu mai puţin de 5,5 - 5,7 lei, iar diferenţa de preţ între noi şi SUA este de 1,8 lei-litru, preţurile de la noi fiind mai mari cu 65% decât cele proaspăt majorate din SUA.

Revolta americanilor îi face mari probleme lui Obama, care a pornit în cursa electorală. "Oamenilor nu le convine că trebuie să scoată din buzunare 3.9 dolari pentru un galon de motorină şi trebuie să dea vina pe cineva. Iar Obama este cel către care îşi îndreaptă furia, iar asta l-ar putea costa foarte mult".




×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close