Antena 3 CNN Economic Biz News Asigurarea locuinţelor devine obligatorie din iulie. Poliţa minimă costă între 10 şi 20 de euro pe an

Asigurarea locuinţelor devine obligatorie din iulie. Poliţa minimă costă între 10 şi 20 de euro pe an

Asigurarea locuinţelor devine obligatorie din iulie. Poliţa minimă costă între 10 şi 20 de euro pe an
10 Mar 2010   •   23:19

Asigurarea locuinţelor devine obligatorie. Indiferent dacă aveţi vilă, apartament de bloc sau casă de vacanţă, din luna iulie veţi plăti pentru fiecare proprietate. Poliţa minimă costă între 10 şi 20 de euro pe an şi vă asigură locuinţa în cazul calamităţilor naturale.

Asigurarea locuinţelor devine obligatorie. Indiferent că aveţi vilă, apartament de bloc sau casă de vacanţă, din iulie veţi plăti pentru fiecare proprietate. Asigurarea minimă este între 10 şi 20 de euro pe an şi vă asigură locuinţa în cazul calamităţilor naturale.

Mai puţin de 10% din locuinţele din România sunt asigurate. Aşa că, după 1 iulie, asiguratorii se aşteaptă să încheie peste 8 milioane de contracte de asigurare. Vor fi însă şi excepţii.

"Acei asiguraţi care deţin o asigurare facultativă până la expirarea ei, aceasta ţine loc de poliţă obligatorie. Doar la expirarea ei, sunt obligaţi să încheie o poliţă obligatorie", a declarat Gheorghe Grad, broker de asigurări.

Asigurarea obligatorie va costa între 10 şi 20 de euro pe an, în funcţie de materialele de construcţie.
?Această sumă acoperă doar riscul de catastrofe naturale, şi nu acoperă de exemplu incendiile, care sunt mai probabile?, explică Anca Băbăneaţă, director adjunct companie de asigurare.

Poliţele de asigurare permit proprietarilor ca, în caz de cutremur, inundaţii sau alunecări de teren să primească de la asigurator între 10 şi 20 de mii de euro.

Antena 3

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close