Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu despre firmele străine care declară că nu au profit: Dacă au pierderi, de ce vin?

Băsescu despre firmele străine care declară că nu au profit: Dacă au pierderi, de ce vin?

Băsescu despre firmele străine care declară că nu au profit: Dacă au pierderi, de ce vin?
Sursa foto: traian basescu
01 Iul 2009   •   00:36

Preşedintele Traian Băsescu a făcut un apel, marţi, ca firmele străine "care sunt obişnuite să-şi mascheze profitul să renunţe, pentru că, între timp, autorităţile române au înţeles" şi nu ar vrea ca la sfârşitul anului să se constate că "cineva a muncit degeaba pentru România" şi cu pierderi.

"Deci fac cu ocazia aceasta un apel şi la firmele care sunt obişnuite să-şi mascheze profictul să renunţe, pentru că, între timp, autorităţile române au înţeles şi n-aş vrea să avem dificultăţi la sfârşitul anului, să constatăm că iarăşi cineva a muncit degeaba pentru România, ba, mai mult, cu pierderi", a afirmat şeful statului, la întâlnirea de la Ministerul Transporturilor, cu reprezentanţii firmelor de construcţii, citat de Mediafax.

El a precizat că marile companii străine care vin pe piaţa românească sunt binevenite, însă a menţionat că constatat că acestea "vin degeaba", pentru că bilanţurile lor indică pierderi.

"Marile companii străine care vin pe piaţa românească sunt binevenite, dar am observat că vin degeaba, că nu obţin profit şi atunci mă întreb de ce mai vin pe piaţa româneascăscă şi aştept anul acesta să văd dacă bilanţul va fi la fel ca în 2006, 2007, 2008, cu pierderi la companiile străine, pentru că nu cred că e vreo companie care vine să facă muncă patriotică în România. Dacă au pierderi, de ce vin pe piaţa românească?", s-a întrebat Băsescu.

La întâlnirea cu şeful statului, omul de afaceri Costel Căşuneanu a reclamat că firmele străine iau forţă de muncă de la cele româneşti, după care "câştigă licitaţiile de pe locul 3, 4 şi 5".
Antena3.ro

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close