Antena 3 CNN Economic Biz News Benzina ar putea ajunge să coste 7 lei/litru. Coşmarul şoferilor abia începe

Benzina ar putea ajunge să coste 7 lei/litru. Coşmarul şoferilor abia începe

Benzina ar putea ajunge să coste 7 lei/litru. Coşmarul şoferilor abia începe
de O.P.    |    13 Feb 2013   •   08:08

După ce anul începuse cum nu se poate mai bine, atât pentru moneda naţională, care se aprecia văzând cu ochii, cât şi pentru preţurile carburanţilor, situaţia s-a schimbat rapid.

Preţul ţiţeiului Brent a crescut pentru mai multe zle consecutiv, iar acest lucru a avut efecte imediate şi la staţiile de benzină din România. Ieri, OMV Petrom a scumpit benzina cu 6 bani pe litru, după ce săptămâna trecută asistasem la o majorare asemănătoare.

Astfel, sortimentul Extra 99 a ajuns să coste 6,51 de bani, iar analiştii nu se feresc să rostească suma de 7 lei pentru un litru de benzină.
Preţul unui galon de benzină la punctele de vânzare de peste Ocean s-a majorat cu 2,1%, o majorare de 7,3 cenţi, față de nivelul înregistrat cu o săptămână în urmă, ajungând la 3,611 dolari pe galon, cel mai ridicat preţ înregistrat din 22 octombrie 2012 şi cel mai mare din acest an.

Indicii futures ai West Texas Intermediate (WTI) au câştigat mai mult de 10 dolari pe baril din decembrie 2012, iar pe 1 februarie a depăşit cea mai lungă serie de aprecieri săptămânală din ultimii opt ani.



 



×
Subiecte în articol: scumpire benzina scumpire carburanti
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close