Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Cel mai mare declin pentru Volkswagen. Ce s-a întâmplat la bursă

Cel mai mare declin pentru Volkswagen. Ce s-a întâmplat la bursă

Cel mai mare declin pentru Volkswagen. Ce s-a întâmplat la bursă
05 Ian 2016   •   16:39
Acțiunile grupului german Volkswagen au scăzut, marți, cu 5,5% la Bursa de la Frankfurt, cel mai semnificativ declin din ultimele două luni, după ce Departamentul american al Justiției și-a anunțat intenția de a cere despăgubiri companiei pentru instalarea ilegală a unui soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, informează Reuters, potrivit agerpres.ro.
 
Daunele pe care ar urma să le plătească Volkswagen, alături de subsidiarele sale Audi și Porsche, s-ar putea ridica la miliarde de dolari, a declarat un oficial de la Departamentul american al Justiției. 
 
Analiștii estimează că amenzile ar putea depăși 90 miliarde de dolari sau 37.500 dolari per vehicul. Sunt vizate aproape 600.000 de vehicule. 
 
De asemenea, grupul german este investigat pentru că ar fi indus în eroare consumatorii și autoritățile de reglementare din SUA. 
 
”Volkswagen va continua să coopereze cu Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA) privind tehnicile care vor permite automobilelor să îndeplinească integral cerințele autorităților de reglementare”, se arată în declarația grupului german. 
 
În septembrie, EPA a acuzat VW că a instalat softul care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu și în timpul operațiunilor normale. 
 
Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, după ce a recunoscut că în perioada 2005 - 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 500.000 în SUA) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. 
 
Până acum, grupul auto a confirmat că numai în SUA a manipulat rezultatele privind poluarea cu oxid de azot, în condițiile în care testele din America de Nord sunt mai riguroase decât cele din Europa. 
 

×
Subiecte în articol: volkswagen
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close