Antena 3 CNN Economic Biz News Business 4 miliarde dolari cheltuiţi în zece ani pentru 200 de kilometri de autostradă

4 miliarde dolari cheltuiţi în zece ani pentru 200 de kilometri de autostradă

4 miliarde dolari cheltuiţi în zece ani pentru 200 de kilometri de autostradă
Sursa foto: autostrada romania
23 Oct 2009   •   03:43

Fiecare campanie electorală aduce promisiuni de multe sute de kilometri de autostradă. La venirea la putere, politicienii chiar cheltuiesc bani pentru a le construi, dar acesta nu avansează. Astfel, Compania de Autostrăzi ar fi putut construi, după 1999, 800 de kilometri de autostradă din banii primiţi de la stat şi instituţii financiare internaţionale, a calculat Cotidianul.
Compania a primit peste 5 miliarde de dolari după 1999, dar a reuşit să construiască în această perioadă circa 200 de kilometri.
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a primit din diferite surse pentru investiţii în perioada 1999-2008 suma de 14,17 miliarde de lei, de la bugetul de stat şi UE, sub forma fondurilor ISPA şi PHARE, dar şi din împrumuturi bancare şi taxa de drum în vigoare până în 2002 .
Pe lângă autostrăzi, CNADNR se ocupa şi de reabilitarea drumurilor naţionale, care ar fi putut necesita fonduri de un miliard dolari.
Publicaţia citată a calculat că din banii rămaşi, la un preţ de 5 milioane de dolari SUA pe kilometru, se puteau construi 800 de kilometri de traseu rutier .
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: investitii in infrastructura CNADNR
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close