Antena 3 CNN Economic Biz News Business Directorul Microsoft România: În criză, avem nevoie de directorii de resurse umane pentru strategie

Directorul Microsoft România: În criză, avem nevoie de directorii de resurse umane pentru strategie

Directorul Microsoft România: În criză, avem nevoie de directorii de resurse umane pentru strategie
Sursa foto: criza economica
24 Iun 2009   •   15:55

?Cred că acum, mai mult decât oricând, directorul general are nevoie de directorul de resurse umane pentru strategie şi implicare. Este crucial să colaboreze?, spune Călin Tatomir, director general al Microsoft România, pentru Business Magazin.
Directorii de resurse umane se plângeau constant că nu era consideraţi parteneri strategici în companie, ci executanţi ai unor sarcini administrative.

Restructurările nu pot fi făcute fără colaborarea departamentului de Resurse Umane, la fel şi stimularea celor rămaşi în companii.

?Criza ne-a făcut să fim mai creativi şi ne-a stimulat să ne mişcam mai repede decât piaţa forţei de muncă. S-a creat contextul pentru a desfăşura activităţi pe care în alte condiţii le-am fi făcut la alte dimensiuni: traininguri interdepartamentale, stagii de practică pentru studenţi, outsourcingul unor activităţi?, spune Anca Iancu, directorul de resurse umane al ING Asigurări de Viaţă.

Criza a condus la reorganizarea activităţii de la nivelul departamentelor. Numeroşi angajaţi au fpst disponibilizaţi, iar cei rămaşi muncesc mai mult.

?A fost necesară o adaptare a capacităţii şi a competenţelor, precum şi creşterea eficienţei muncii?, a declarat Laura Banyai, group HR director pentru A&D Pharma, care anul acesta nu va mai angaja.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica microsoft ING
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close