Antena 3 CNN Economic Biz News Business Greenpeace: Energia regenerabilă poate crea 8,5 milioane slujbe

Greenpeace: Energia regenerabilă poate crea 8,5 milioane slujbe

Greenpeace: Energia regenerabilă poate crea 8,5 milioane slujbe
Sursa foto: energie verde
08 Iun 2010   •   19:25

Grupul ecologist Greenpeace arăta că trecerea la surse de energie regenerabilă ar putea crea 8,5 milioane de locuri de muncă până în 2030 dacă guvernele îşi întorc spatele combustibililor fosili "murdari şi periculoşi".
"Investiţia în oameni, în loc de combustibili fosili murdari şi periculoşi nu numai că impulsionează dezvoltarea economică globală, dar întoarce schimbarea climatică catastrofală," arată Greenpeace într- un raport publicat la Berlin.
"Viitorul sustenabil al planetei îşi are rădăcina în investiţia în oameni şi comunităţi locale care pot instala şi menţine surse de energie regenerabilă".

Acum, circa două milioane de persoane sunt angajate în acest sector. Greenpeace aprecia că piaţa globală pentru energie regenerabilă, precum energia solară sau eoliană, ar putea valora peste 600 miliarde dolari până în 2030, o creştere de şase ori faţă de această perioadă.

Previziunile sunt bazate pe un scenariu de reducere a emisiilor de dioxid de carbon cu peste 80 procente până în 2050 faţă de nivelul din 1990, iar 95 procente din electricitate mondială trebuie să fie produsă din surse regenerabile, comparativ cu circa 18 la sută acum.

Sven Teske, expert Greenpeace şi coautor al raportului, arăta că acest scenariu este "ambiţios", iar marii poluatori nu au stabilit asemenea obiective pe termen lung.

UE a promis să reducă emisiile cu 20 procente până în 2020 faţă de 1990, în timp ce preşedintele Barack Obama doreşte ca emisiile SUA să fie reduse cu "aproape 17 procente" până în 2020, comparativ cu nivelele din 2005 .

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close