Antena 3 CNN Economic Biz News Business Udrea: Toată lumea sau aproape toată lumea din turism face evaziune fiscală

Udrea: Toată lumea sau aproape toată lumea din turism face evaziune fiscală

Udrea: Toată lumea sau aproape toată lumea din turism face evaziune fiscală
Sursa foto: turism
28 Aug 2009   •   17:34

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, la Mamaia, că "toată lumea, sau aproape toată lumea din turism", face evaziune fiscală, situaţie întâlnită nu doar la pensiuni, ci şi la hotelurile mari, unde nu se declară niciodată exact câţi turişti sunt cazaţi, anunţă Mediafax.

"Vom vedea acum, după ce toată vara la televizuni aţi arătat că e plin litoralul, o să auzim că nu au fost decât 50% maxim ocupate hotelurile, iar dacă întrebăm ce forţă de muncă a fost angajată pe litoral auzim că au fost câţiva, că nu au fost clienţi. Toată lumea face evaziune fiscală, sau, mă rog, aproape toată lumea. Se întâmplă nu doar în zona pensiunilor, ci şi a hotelurilor mari, nu se declară niciodată exact câţi turişti se cazează", a spus Udrea.

Aceasta a mai precizat că instituţia pe care o conduce are în proiect un sistem de centralizare a datelor în care proprietarii de hoteluri sau administratorii trebuie să raporteze date către minister mult mai repede, poate chiar săptămânal. Astfel, controalele vor fi efectuate în timp util.

"Încercăm, fără să creăm o presiune mare asupra proprietarilor de structuri de cazare, să-i determinăm să intre în legalitate", a spus Udrea.

Ministrul anunţă că în noua lege a turismului vor fi prevederi pentru agenţii economici din acest domeniu din zona nefiscalizată.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea turism
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close