Antena 3 CNN Economic Biz News Constantin: TVA de 9% la alimente, cel mai târziu de la începutul anului viitor

Constantin: TVA de 9% la alimente, cel mai târziu de la începutul anului viitor

Constantin: TVA de 9% la alimente, cel mai târziu de la începutul anului viitor
de O.P.    |    10 Iul 2012   •   11:53

Construcţia bugetului pe 2013 va include cu siguranţă TVA de 9% la alimente, dacă această măsură nu va fi implementată din acest an, a declarat luni ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
  
"Dacă nu va fi în acest an, cu siguranţă construcţia bugetului pe 2013 va începe cu un TVA redus", a spus Constantin.
  
El a afirmat că măsura pe care trebuie să o aplice statul pentru a combate evaziunea este TVA redusă la produsele alimentare.
  
"Suntem în discuţii, discutăm zi de zi cu Ministerul de Finanţe şi sper ca după misiunea Fondului Monetar Internaţional din data de 25 iulie să putem să prezentăm un grafic foarte clar de implementare a TVA redus la produsele alimentare, de 9%. Eu personal îmi doresc chiar din acest an, pe două zone, morărit şi panificaţie, să introducem acest TVA redus, pentru că acolo este evaziunea cea mai mare în agricultură", a mai spus ministrul.
  
Constantin a afirmat în luna mai că scăderea TVA la pâine de la 24% la 9% nu va duce, poate, la diminuarea preţului, dar va micşora evaziunea ficală cu 15-20%.
  
Reprezentanţii FMI au afirmat atunci că reducerea TVA pentru anumite sectoare sau produse nu are efecte benefice pentru consumatori, întrucât duce adeseori la evaziune, iar FMI nu încurajează, ca principiu, cotele diferenţiate de TVA.





×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close