Antena 3 CNN Economic Biz News Cum va reacţiona Europa la această propunere din partea Greciei. Pentru nicio altă ţară nu s-a mai făcut aşa ceva

Cum va reacţiona Europa la această propunere din partea Greciei. Pentru nicio altă ţară nu s-a mai făcut aşa ceva

Cum va reacţiona Europa la această propunere din partea Greciei. Pentru nicio altă ţară nu s-a mai făcut aşa ceva
de O.P.    |    15 Aug 2012   •   13:17

Grecia vrea prelungirea cu doi ani a termenului de îndeplinire a celui mai recent program de austeritate, menit să îmbunătăţească sustenabilitatea datoriei ţării şi a perspectivei de revenire la creştere economică, potrivit unui document obţinut de Financial Times.
  
Premierul Antonis Samaras urmează să prezinte această propunere în timpul unor întâlniri de săptămâna viitoare cu cancelarul german Angela Merkel, la Berlin, şi cu preşedintele francez François Hollande la Paris.
  
Grecia are dificultăţi să facă economii de 11,5 miliarde de euro, echivalentul a circa 5% din producţia naţională, în 2013-2014, în conformitate cu actualul program de salvare convenit cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.
  
Propunerea de extindere a planului de austeritate prevede reducerea mai lentă a cheltuielilor, pe parcursul a patru ani, până în 2016, şi un declin anual al deficitului bugetar cu 1,5 puncte procentuale, în loc de 2,5 puncte procentuale conform actualului acord.
  
Potrivit documentului, Grecia ar avea nevoie de finanţare suplimentară de 20 de miliarde de euro pentru susţinerea bugetului. Totuşi, autorităţile elene propun să identifice sursele de finanţare fără sprijinul partenerilor din zona euro.

×
Subiecte în articol: grecia zona euro
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close