Antena 3 CNN Economic Biz News Daily Income. All-inclusive cu TVA redus. „Preţurile vacanţelor au scăzut cu aproape 7%"

Daily Income. All-inclusive cu TVA redus. „Preţurile vacanţelor au scăzut cu aproape 7%"

Daily Income. All-inclusive cu TVA redus. „Preţurile vacanţelor au scăzut cu aproape 7%"
28 Mai 2015   •   10:02

Anul trecut, peste 1,5 milioane de turişti au vizitat staţiunile de la malul mării, dar dintre aceştia doar 5% au fost străini. Pentru acest sezon estival, autorităţile spun că s-au pregătit cum se cuvine. O noutate sunt serviciile de tip all-inclusive, implementate de tot mai multi hotelieri.

Autorităţile mizează pe o mai bună calitate a serviciilor oferite de hotelierii români, în comparaţie cu cele ale vecinilor bulgari.

Vestea bună pentru români este că vacanţele s-au mai ieftinit, datorită măsurilor de relaxare fiscală luate de Guvern la începutul acestui an.

„Preţurile vacanţelor au scăzut undeva cu aproape 7%. Evident, acest lucru vine şi din relaxarea fiscală a TVA-ului de 9% la pachete, fie ele cu demipensiune, pensiune completă sau all-inclusive”, explică Marius Usturoiu, director agenţie turism.

Tour-operatorii s-au bucurat de creşterea vânzărilor cu 11% şi se aşteaptă la şi mai mulţi turişti. În topul preferinţelor se situează staţiunea Mamaia, cu 56% din totalul ponderii turiştilor, urmată de

Eforie Nord cu 12%, în timp ce Venus şi Neptun au doar 7% din plaja turiştilor care îşi vor petrecere vacanţele la malul mării.

"Noi trebuie să reuşim să importăm turişti străini mult mai mulţi. Dacă ne uităm la ce se întâmplă în Bulgaria, o să vedem că ponderea lor este de 8-10 ori mai mare decât în ţara noastră. (...) În această ţară, Bulgaria, sau dacă ne uităm în Turcia, a fost un consens politic în ceea ce înseamnă atragerea de investiţii străine masive pentru construcţia de hoteluri în sistem all-inclusive", a precizat antreprenorul Ilan Laufer, invitat în emisiunea Daily Income.






×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close