Antena 3 CNN Economic Biz News Daily Income. Guvernul anunţă sfârşitul crizei

Daily Income. Guvernul anunţă sfârşitul crizei

Daily Income. Guvernul anunţă sfârşitul crizei
13 Mai 2014   •   09:59
Ministrul Bugetului Liviu Voinea ar putea fi numit, pe drept cuvânt, mecanicul-şef al economiei. Chiar dacă încasările la buget sunt proaste, acesta reuşeşte totuşi să ţină deficitul sub control, tăind din cheltuieli. Iar acum a ieşit public să anunţe că a trecut criza, încurajând românii să consume şi să ia credite, în speranţa ca va încasa mai mult din TVA. Şi creşterea economică va fi peste aşteptări, spune Voinea, întrebarea e dacă e suficient de reală pentru a fi simţită şi de romani.

Criza s-a terminat, a anunţat încrezător ministrul pentru Buget, Liviu Voinea. Economia României are baze stabile, iar cresterea economică este peste aşteptări. Acum, românii sunt invitaţi să pună umărul la bunul mers al ţării.

Ministrul spune că Guvernul nu va mai face greşeli de politică economică de genul celor de până în anul 2008, dar nici tăieri de venituri cum s-a întâmplat în anii 2009 şi 2010. Liviu Voinea estimează că România va avea o creştere economică de peste 3,5% la finalul anului, semnele trendului crescător fiind vizibile încă din primele 3 luni ale lui 2014.

La sfârşitul anului trecut, Guvernul a estimat o creştere economică de 2,2% pentru acest an. Iar în urmă cu o săptămână, Comisia Europeană a îmbunătăţit previziunile privind creşterea economică a României în 2014 şi 2015, estimate acum la 2,5% în 2014 şi 2,6% în 2015, faţă de de 2,3% şi respectiv 2,5% faţă de estimarea anterioară.

Rămâne de văzut cum se va reflecta această bunăstare în viaţa de zi cu zi a românilor şi dacă estimarile guvernanţilor vor fi la fel de optimiste şi după acest an electoral.
 
Aş vrea să dublez acest mesaj al domnului Voinea, ca sociolog, nu ca economist. Văd într-adevăr că economia şi-a revenit şi cred că populaţia cu cât va avea mai multă încredere spre a merge spre mai mult consum, a dezvolta activităţi, a fi mai activă, sigur că putem avea un trend pozitiv. Cred că este foarte important că, în ultimii doi ani, s-a evitat un blocaj social în zona celor mai săraci”, a precizat Codrin Scutaru, secretar de stat în Ministerul Muncii, invitat de la
Daily Income.

 



 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close