Antena 3 CNN Economic Biz News De astăzi Grecia ar putea avea un nou guvern. Se începe renegocierea acordului cu "troika" instituţiilor internaţionale

De astăzi Grecia ar putea avea un nou guvern. Se începe renegocierea acordului cu "troika" instituţiilor internaţionale

De astăzi Grecia ar putea avea un nou guvern. Se începe renegocierea acordului cu "troika" instituţiilor internaţionale
de O.P.    |    20 Iun 2012   •   06:25

Grecia ar putea avea un nou guvern chiar în această dimineaţă. Cele două mari partide tradiţionale au primit şi sprijinul parlamentar al unei formaţiuni mai mici care, totuşi, nu doreşte să facă parte din cabinet.

Principala misiune a viitorului executiv este renegocierea acordului de finanţare cu aşa-numita "troika" a instituţiilor internaţionale.

Partidul conservator Noua Democraţie, câştigătorul alegerilor de duminică, acceptă acordul de finanţare cu Uniunea Europeană şi FMI, dar doreşte să-i renegocieze condiţiile. Partidul speră să obţină, măcar, o amânare a termenului până la care Grecia trebuie să-şi facă ordine în buget.

Rivalul istoric al Noii Democraţii, partidul socialist Pasok, i se va alătura, acum, într-un guvern de unitate naţională, după ce s-a clasat al treilea în alegeri.

Socialiştii şi-au condiţionat, însă, participarea la guvern de asocierea unei alte mici formaţiuni de stânga, Dimar. După multe tratative, aceasta a anunţat că nu va intra în executiv, dar îi va acorda votul de încredere.

Cabinetul trebuie format cât mai repede, ca să poată încerca renegocierea acordului de finanţare. Liderii zonei euro au subliniat, însă, că Grecia trebuie să-şi îndeplinească obligaţiile şi nu poate spera decât la modificări minore ale programului de reforme care i-a fost impus.




×
Subiecte în articol: grecia zona euro
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close