Antena 3 CNN Economic Biz News Dezastrul pentru Europa de Est va purta semnătură grecească. Liderii europeni au decis să susţină în continuare Grecia

Dezastrul pentru Europa de Est va purta semnătură grecească. Liderii europeni au decis să susţină în continuare Grecia

Dezastrul pentru Europa de Est va purta semnătură grecească. Liderii europeni au decis să susţină în continuare Grecia
de O.P.    |    24 Mai 2012   •   06:00

Liderii europeni au decis să susţină în continuare Grecia pentru a evita ieşirea ţării din zona euro. De altfel, analiştii economici au avertizat că un astfel de scenariu ar fi dezastruos pentru economiile din Europa de Est.

Şefii de stat şi de guvern, prezenţi la reuniunea informală a Consiliului European, s-au declarat solidari cu autorităţile de la Atena. Acesta a fost şi mandatul preşedintelui Traian Băsescu, care a susţinut continuarea programelor de asistenţă financiară.

Totuşi, în cazul extrem în care Grecia va părăsi zona euro, România este pregătită să absoarbă o mare parte din şoc, fără ca economia ţării noastre să fie pusă în pericol, spune Băsescu.

"Romania vrea sa fie bine, dar va asigur ca daca ar fi rau suntem pregatiti sa diminuam la maxim daunele. E pregatita si legislativ si din punct de vedere al resurselor, dar nu inseamna ca nu vom avea daune si cheltuieli in care sa intervina statul roman", a declarat Băsescu.



×
Subiecte în articol: zona euro grecia zona euro
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close