Antena 3 CNN Economic Biz News Dezvăluiri din INTERIOR. Ce se întâmplă de fapt în Grecia este mult mai grav decât ne-am fi imaginat: "Riscă să rămână fără lichidităţi în mai puţin de o lună"

Dezvăluiri din INTERIOR. Ce se întâmplă de fapt în Grecia este mult mai grav decât ne-am fi imaginat: "Riscă să rămână fără lichidităţi în mai puţin de o lună"

Dezvăluiri din INTERIOR. Ce se întâmplă de fapt în Grecia este mult mai grav decât ne-am fi imaginat: "Riscă să rămână fără lichidităţi în mai puţin de o lună"
de O.P.    |    25 Mar 2015   •   07:41

Grecia riscă să rămână fără lichidități până la data de 20 aprilie dacă nu primește noi fonduri din partea creditorilor, a declarat marți pentru Reuters o sursă guvernamentală.

Autoritățile de la Atena intenționează să trimită zilele următoare către creditorii europeni o listă de reforme, în speranța că astfel se va debloca eliberarea de noi ajutoare și va fi evitată intrarea în incapacitate de plată. În ultima vreme, Grecia s-a bazat pe tranzacțiile de tip repo, în cadrul cărora a împrumutat bani pe termen scurt de la entitățile de stat, dar potrivit sursei citate aceste operațiuni mai sunt posibile doar câteva săptâmâni.

'Deși va fi greu, țara poate rezista fără ajutor până în jurul datei de 20 aprilie, utilizând împrumuturile pe termen scurt de la entitățile publice', a precizat sursa.

Oficialii de la Atena speră că dacă miniștrii de Finanțe din zona euro vor aproba ultima listă de reforme, atunci Grecia va putea beneficia de o sumă de aproximativ 1,9 miliarde de euro de la Banca Centrală Europeană, contravaloarea profitului realizat de BCE de pe urma titlurilor de stat elene. De asemenea, Grecia se așteaptă să primească alte 1,2 miliarde de euro reprezentând sumele rămase în fondul de salvare a băncilor elene.

×
Subiecte în articol: Grecia zona euro creditori
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close