Antena 3 CNN Economic Biz News Economistul care a prezis criza mondială: În România, creşterea economică este anemică

Economistul care a prezis criza mondială: În România, creşterea economică este anemică

Economistul care a prezis criza mondială: În România, creşterea economică este anemică
Sursa foto: Foto: southkoreatimes.wordpress.com
27 Mai 2011   •   10:26
Preşedintele Traian Băsescu speră ca România să iasă din criză în 2012. Economistul care a prezis criza mondială, Nouriel Roubini, este mult mai pesimist. Acesta crede că ieşirea din criză a României se va face treptat.

Preşedintele Traian Băsescu susţine că majorarea TVA în locul tăierii pensiilor a ţinut România în recesiune încă 6 luni. Dijmuirea pensiilor cu 10-15%, plănuită de şeful statului împreună cu premierul, a întâmpinat rezistenţă chiar în rândul coaliţiei de guvernare.

Şeful statului acuză presa că se face vinovată de atmosfera care a condus la păstrarea pensiilor întregi şi creşterea TVA-ului. Traian Băsescu vede ieşirea din criză în 2012.

Declaraţiile şefului statului sunt demontate de omul care a prezis criza, economistul Nouriel Roubini. “În România, creşterea economică a fost anemică şi este sub potenţial. În regiune, creşterea economică va continua, dar nu poate fi decât una treptată până când nu se fac noi reforme structurale, iar economia globală nu va deveni mai puternică", susţine economistul.

Nouriel Roubini este profesor de economie la Universitatea din New York. A devenit celebru în ultimii ani, după ce a avertizat în 2007 că va urma o criză a creditelor.
 

 

 

×
Subiecte în articol: criza economica Nouriel Roubini
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close