Antena 3 CNN Economic Biz News Franţa şi Germania cer Consiliului European să continue proiectul de taxare a tranzacţiilor financiare

Franţa şi Germania cer Consiliului European să continue proiectul de taxare a tranzacţiilor financiare

Franţa şi Germania cer Consiliului European să continue proiectul de taxare a tranzacţiilor financiare
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
09 Sep 2011   •   20:50

Miniştrii de Finanţe din Franţa şi Germania au cerut vineri Comisiei Europene, într-o scrisoare, să continue proiectul privind taxarea tranzacţiilor financiare chiar şi în lipsa unui consens internaţional, informează Reuters.
   
Francezul Francois Baroin şi omologul său german, Wolfgang Schaeuble, vor ca preşedinţia Consiliului European să pună proiectul pe agenda sa în următoarele luni.
   
"Deşi reuniunea G20 de la Toronto a demonstrat că este greu de realizat un consens global, credem cu tărie că introducerea taxei pe tranzacţiile financiare la nivel european va fi un pas crucial în această direcţie, într-o manieră care să nu afecteze competitivitatea europeană", se arată în scrisoare.
   
Marea Britanie, care deţine cel mai mare centru financiar din Europa, este împotriva acestei taxe.
   
"Dacă zona euro vrea să aibă o taxă pentru bănci, este problema ei. Marea Britanie nu va participa la nicio taxă introdusă de zona euro", a declarat un purtător de cuvânt al Trezoreriei britanice, la reuniunea de la Marsilia a miniştrilor de Finanţe din ţările G7, cele mai dezvoltate din lume.
   
El a notat că Marea Britanie are deja o taxă de timbru pe tranzacţiile cu acţiuni.
   
La nivelul UE este nevoie de unanimitate pentru impunerea unui taxe în statele membre.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close