Antena 3 CNN Economic Biz News G8: investiţi în energie pentru a menţine stabilitatea preţurilor

G8: investiţi în energie pentru a menţine stabilitatea preţurilor

G8: investiţi în energie pentru a menţine stabilitatea preţurilor
Sursa foto: energie eoliana
26 Mai 2009   •   18:19

Miniştrii pentru energie din grupul celor mai industrializate opt state au cerut guvernelor lor şi restului lumii să continue investiţiile în noi şi mai curate sure de energie, în pofida crizei economice.
la finalul unui summit de două zile la Roma, miniştrii G8 şi oficiali din alte 15 state au declarat că guvernele şi afaceriştii trebuie să lucreze pentru a menţine stabile preţurile la energie sau riscă să afecteze recuperarea economică.
În cadrul unei declaraţii comune, cele 23 de delegaţii au cerut investitorilor să îmbunătăţească accesul la energie în statele sărace şi să dezvolte noi tehnologii pentru reduce emisiile care provoacă schimbarea climatică.

?Actuala criză financiară şi economică nu trebuie să întârzie investiţiile şi proiectele de energie programate, care sunt esenţiale pentru revenirea economică şi pentru o prosperitate de durată în lume? .
Secretarul american al Energiei, Steven Chu, a precizat că participanţii au fost de acord nu necesitatea diversificării surselor de energie pentru a menţine preţurile stabile şi pentru a ajunta la recuperarea economică.

?Există o continuă şi reînnoită preocupare pentru stabilizarea preţurilor la energie, astfel ca întreaga economie mondială, atât ţările exportatoare de petrol, cât şi cele importatoare să aibă un viitor stabil", arăta Chu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica summit G8
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close