Antena 3 CNN Economic Biz News Geoană: "Prima Casă", încercare "onestă" de repornire a creditării, dar cu efect nul asupra economiei

Geoană: "Prima Casă", încercare "onestă" de repornire a creditării, dar cu efect nul asupra economiei

Geoană: "Prima Casă", încercare "onestă" de repornire a creditării, dar cu efect nul asupra economiei
Sursa foto: mircea geoana
10 Iul 2009   •   00:28

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a apreciat, joi, la Craiova, că programul "Prima Casă" reprezintă o încercare "onestă" de a reporni creditarea, însă efectul de antrenare al economiei este "aproape nul".

Liderul social-democrat apreciază că programul " Prima Casă" a făcut fericită o familie tânără de ingineri şi una în vârstă din cartierul Colentina, însă efectul de antrenare al economiei este "aproape nul".

"Programul ŤPrima Casăť, care a fost o încercare onestă de a reporni creditarea a generat miercuri un eveniment fericit pentru o familie tânără de ingineri de la Renault, care au cumpărat cu credit garantat de stat, o locuinţă în cartierul Colentina de la o familie în vârstă. Familia în vârstă s-a ales cu 50.000 euro, tinerii, care se mută acum într-o casă nouă, sunt fericiţi, dar problema este că se mută într-un cartier construit acum 40 ani, iar efectul de antrenare al economiei este aproape nul", a declarat Mircea Geoană.

Potrivit sursei citate, ideea programului gândit de PSD se referea la oferirea tinerilor în chirie subvenţionată a unor locuinţe şi la stimularea economiei.

"De aceea am venit cu programul de recreare a fondului locativ de stat pentru a încerca să dăm tinerilor din România cu chirie subvenţionată în funcţie de venituri , şansa de a avea o casă şi şansa de a antrena mai mult economia pe orizontală", a explicat Mircea Geoană.


Comisia Europeană a cerut, recent, autorităţilor române informaţii referitoare la programul "Prima Casă", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al CE, Jonathan Todd, adăugând că "nu este vorba despre vreo problemă, ci de o solicitare de rutină", scrie Mediafax.

Premierul Emil Boc a afirmat că programul "Prima Casă" respectă toate normele Uniunii Europene privind acordarea garanţiilor de stat, sistem prevăzut în Legea bugetului de stat şi în cadrul bugetar discutat cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană.

Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close