Antena 3 CNN Economic Biz News Ilie Şerbănescu: Am împrumutat de la FMI, dar banii pleacă în străinătate

Ilie Şerbănescu: Am împrumutat de la FMI, dar banii pleacă în străinătate

Ilie Şerbănescu:  Am împrumutat de la FMI, dar banii pleacă în străinătate
19 Mai 2009   •   23:02

?Principala intrebare este: care economie? Problema e foarte clară. Acordul cu FMI nu e public deoarece statul român s-a împrumutat, dar nu pentru statul român ci pentru firmele străine din România, de asta este secret. După cum văd, în ciuda asigurărilor guvernului, lucrurile se petrec exact cum am spus în urmă cu ceva timp: am împrumutat bani, dar banii pleacă în străinătate?, a spus analistul economic Ilie Şerbănescu la emisiunea Sinteza Zilei de marţi.

Premierul Emil Boc a spus, marţi, că vor fi introduse măsuri dure împotriva băncilor care scot banii din ţară. Printre acestea se numără supraimpozitarea profiturilor obţinute de băncile străine, dacă băncile străine prezente în România nu îşi vor menţine liniile de finanţare în ţară şi vor încălca astfel înţelegerea convenită la Viena în luna martie

?E bine că am făcut acordul cu FMI, ca să nu se prăbuşească leul şi, în al doilea rând, pentru a face nişte reforme structurale ca să poată să reînceapă creditarea şi să funcţioneze economia. Dar nu e normal că acordul cu FMI nu este public, şi nu e în regulă să ieşim să ne împrumutăm acum pe plan extern?, consideră analistul economic Liviu Voinea.

Totuşi, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea a explicat, printr-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii, de ce nu a fost făcut public acordul cu FMI.

?Imediat ce va fi aprobat de Parlament, vom face public acordul cu FMI. Nu e nimic secret. Nu poţi să arăţi o scrisoare până nu este validată de Parlament?, a precizat Gheorge Pogea.




Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close