Antena 3 CNN Economic Biz News În cinci ani de zile vom plăti cu 50% mai mult pentru gaze. Ce se întâmplă cu cei care au centrale de apartament

În cinci ani de zile vom plăti cu 50% mai mult pentru gaze. Ce se întâmplă cu cei care au centrale de apartament

În cinci ani de zile vom plăti cu 50% mai mult pentru gaze. Ce se întâmplă cu cei care au centrale de apartament
de O.P.    |    16 Aug 2013   •   13:09

Regia Autonomă de Termoficare (RAT) Cluj-Napoca a început o campanie de informare privind rebranşarea locuinţelor în care proprietarii au renunţat la sistemul centralizat şi şi-au montat centrale termice de apartament, avertizându-i pe oameni că până în anul 2018 preţul la gaz aproape se va dubla.

Reprezentanţii RAT distribuie foştilor consumatori ai regiei fluturaşi cu mesajul "Sistemul centralizat de termoficare, o soluţie eficientă şi sigură", în care se arată că se oferă posibilitatea rebranşării gratuite pentru cei care s-au debranşat, astfel încât să beneficieze de un preţ subvenţionat al agentului termic.

"Avantajele sistemului centralizat sunt predictibilitatea costurilor (165 lei/ gigacalorie) în condiţiile creşterii constante cu 10 – 12% anual a preţurilor gazelor naturale pentru consumatorii casnici, eficienţă ridicată demonstrată în sistemele centralizate moderne vest - europene (Finlanda, Danemarca, Germania), siguranţă în exploatare şi monitorizare permanentă a funcţionării sistemului. În conformitate cu calendarul convenit de Guvernul României cu FMI, preţul gazului a fost în iulie 2013 de 109,20 lei /MWh, în timp ce în octombrie 2018 va ajunge la 197,21 lei/ MWh", se arată în materialele informative, citate de Mediafax. .

×
Subiecte în articol: pret gaze
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close