Antena 3 CNN Economic Biz News Liviu Voinea: Nu va urma o depreciere puternică a leului în perioada următoare

Liviu Voinea: Nu va urma o depreciere puternică a leului în perioada următoare

Liviu Voinea: Nu va urma o depreciere puternică a leului în perioada următoare
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    15 Mai 2012   •   23:37

Deprecierea leului din ultima lună nu este un motiv de panică, având în vedere că scăderea procentuală nu este una semnificativă, ci mai degrabă psihologică, consideră economistul Liviu Voinea, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

"Leul se depreciază din mai multe motive, dar nu trebuie să creăm panică, e în jur de 2% în ultima lună. Şi zlotul polonez şi coroana cehă s-au depreciat mai mult. (...) Din punct de vedere psihologic, această diferenţă pare mare, dar procentual nu este", a declarat Liviu Voinea, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, în ediţia de marţi seară a emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena 3.

În plus, "nu cred că vom avea de-a face cu o depreciere puternică în perioada următoare", a adăugat Voinea.

În ceea ce priveşte procesul de depreciere a leului, economistul a spus că explicaţia vine din problemele zonei euro, în special din situaţia în care se află Grecia şi Spania.

"Dacă o duce rău zona euro, sunt probleme şi în România", a explicat Liviu Voinea.

Totodată, economistul a ţinut să calmeze spiritele, spunând că Banca Naţională are rezerve foarte mari, de aproximativ 35 de miliarde de euro, însă acest lucru nu înseamnă că banii trebuie folosiţi iraţional.




×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close