Antena 3 CNN Economic Biz News Ministrul Energiei, Constantin Niţă, pune pe jar sistemul energetic. Iată "palmaresul" stricăciunilor

Ministrul Energiei, Constantin Niţă, pune pe jar sistemul energetic. Iată "palmaresul" stricăciunilor

Ministrul Energiei, Constantin Niţă, pune pe jar sistemul energetic. Iată "palmaresul" stricăciunilor
de S.T.    |    16 Apr 2013   •   15:48

În doar câteva luni de la preluarea mandatului, ministrul Energiei, Constantin Niţă, a luat o serie de măsuri care au pus pe jar sistemul energetic.

Ziariştii de la Jurnalul Naţional scriu despre spargerea Hidroelectrica, transferul Transelectrica la Ministerul de Finanţe, mutarea sediilor Transgaz şi Romgaz la Bucureşti, dar şi despre proiectul de spargere a Regiei de Activitati Nucleare, măsuri luate de Niţă şi puternic contestate

O altă măsură luată de Niţă şi puternic contestată a fost preluarea în sistemul energetic a curentului electric produs de Complexurile Energetice Oltenia şi Hunedoara. Guvernul a aprobat hotărârea fără să fi existat vreo dezbatere publică.

Ce visează ministrul noaptea, trebuie să plătească românii ziua. Gazele s-ar putea SCUMPI din această cauză

Măsura va duce la preluarea energiei scumpe, ceea ce se va reflecta în final în facturile consumatorilor, care vor creşte. Problema este că cele două companii de stat sunt afectate pe de o parte de scăderea consumului şi pe de altă parte de producţia mare din centralele eoliene.

Iar de complexul Hunedoara depinde toată Valea Jiului, în timp ce de Complexul Oltenia depinde judeţul Gorj, compania având 20.000 de salariaţi.


×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close