Antena 3 CNN Economic Biz News Mişcarea din spatele cortinei care arată că marile puteri se pregătesc de dezastru. Europa e sub lupă

Mişcarea din spatele cortinei care arată că marile puteri se pregătesc de dezastru. Europa e sub lupă

Mişcarea din spatele cortinei care arată că marile puteri se pregătesc de dezastru. Europa e sub lupă
de O.P.    |    14 Aug 2012   •   09:09

În faţa oamenilor, mesajele pe care le transmit politicienii sunt echilibrate, menite să liniştească apele şi să ofere un sentiment de încredere, însă în spatele cortinei, cei care cunosc mai multe despre situaţia reală cu care se confruntă economia iau măsuri drastice.

Astfel, marile bănci se pregătesc pentru ieşirea Atenei din zona euro, iar jucătorii mici de pe piaţă vor fi treziţi brusc la realitate. Însă, nemţii de la Die Welt scriu că nimeni nu vorbeşte în public despre asta, subiectul fiind catalogat drept "No comment".

Cei de la Deutsche Bank spun că se pregătesc cum se cuvine pentru asta, iar cei de la Kommerzbank spun că "jucătorii din spatele scenei au pus la punct foarte multe dintre aceste detalii ale acestui subiect tabu".

Se pare că de luni de zile, de când situaţia din Grecia s-a agravat sectorul bancar se pregăteşte temeinic pentru ieşirea de pe scena economică a elenilor, astfel rapoartele consultanţilor, dar şi detaliile oferite de analişti arată acest lucru.

Bernd Richter, un expert bancar foarte cunoscut în Germania, a declarat pentru Die Welt: "Băncile mari şi-au făcut temele, ştiu deja ce au de făcut, însă instituţiile mici speră că ieşirea Greciei din zona euro nu va deveni realitate pentru că ar afecta foarte mult scena politică a Europei".


×
Subiecte în articol: grecia zona euro
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close