x close

Negativ pentru Marmosim: CE recomandă firmei ministrului Videanu să nu acceseze fonduri europene

11 Mai 2010   •   13:00
Negativ pentru Marmosim: CE recomandă firmei ministrului Videanu să nu acceseze fonduri europene Adriean Videanu

Marmosim, firma la care democrat-liberalul Adriean Videanu este acţionar majoritar, nu are dreptul în principiu de a accesa fonduri europene din cauza calităţii sale de ministru, susţine comisarul pentru Dezvoltare Regională, Johaness Hahn, în răspunsul dat acestuia la scrisoarea transmisă în luna aprilie. În consecinţă, Videanu a anunţat marţi că a renunţat la intenţia de a accesa fonduri europene, pentru a evita comentariile pe marginea acestui subiect.
"Ca acţionar am decis să nu las managementul Marosim să aplice pentru fonduri europene. Aceasta era o decizie a managementului, fără ca eu ca acţionar să ştiu. Am decis să nu fiu de acord, pentru a evita orice comentariu cu putinţă. Gândiţi-vă la obiectivitatea, cu ghilimele, legată de acest subiect", a declarat marţi Videanu.
Comisarul pentru Dezvoltare Regională, Johaness Hahn, i-a transmis lui Adriean Videanu, răspunzând scrisorii acestuia din urmă, că în principiu nu poate combina calitatea de ministru cu cea de proprietar al unei firme care să acceseze fonduri europene.
"Comisarul Hahn a răspuns ministrului Videanu. I-a spus, în principiu, că cele două nu se pot combina. Dar nu este vorba despre situaţia particulară a domnului Videanu, ci vizează pe oricine ar fi într-o astfel de situaţie", au susţinut surse citate de Mediafax.
Videanu a comentat răspunsul comisarului european ca "diplomat".
Ministrul Economiei i-a transmis, la 22 aprilie, comisarului european pentru Dezvoltare Regională, Johaness Hahn, o scrisoare prin care îi cere opinia privind accesarea de fonduri europene de către firma Marmosim, pe care o deţine.
Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri este autoritatea de management a unui program european de investiţii productive în companii mari, derulat prin Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice" şi la care Marmosim vrea să participe, se arată în scrisoarea respectivă, pe care Ministerul Economiei a postat-o atunci pe site.
"Circumstanţele pe care vreau să vi le aduc în atenţie sunt legate de faptul că Marmosim intenţionează să aplice pentru înscrierea în program, în timp ce eu, ca persoană fizică, sunt proprietarul/acţionarul majoritar al acesteia", arată Videanu.
El menţionează că aşteaptă opinia lui Hahn date fiind posibilele "conotaţii sensibile" ale acestei chestiuni şi că vrea astfel să evite orice problemă ulterioară, "de orice natură".
Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri arăta atunci, într-un comunicat, că Videanu a fost informat de managementul Marmosim că firma intenţionează sa aplice pentru accesarea de fonduri europene prin POS-CCE.
"Luând act de această intenţie, din dorinţa de a nu exista niciun fel de suspiciune sau interpretare în privinţa aplicării pentru accesarea de fonduri europene şi în deplină transparenţă faţă de Comisia Europeană, ministrul Videanu a solicitat şi punctul de vedere al CE pe aceasta temă", se arată în comunicat.
Antena3.ro


Citeşte mai multe despre:

Videanu fonduri europene comisar CE
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati