Antena 3 CNN Economic Biz News Obama crede că acum este momentul pentru investiţii pe termen lung

Obama crede că acum este momentul pentru investiţii pe termen lung

Obama crede că acum este momentul pentru investiţii pe termen lung
Sursa foto: obama brown
04 Mar 2009   •   04:50

În vreme ce indicele Dow Jones a continuat să extindă pierderile de luni, iar Wall Street îşi face griji că planul economic al preşedintelui Obama nu va funcţiona, preşedintele american a mai adăugat o notă la cântecul despre cum va funcţiona economia- el i-a încurajat pe americani să cumpere şi să investească.

?Sunt absolut încrezător că vor funcţiona?, spunea Obama despre planurile sale de salvare a economiei, în timpul întâlnirii cu premierul britanic Gordon Brown. "Şi sunt absolut încrezător că creditul va curge din nou, că afacerile vor începe să vadă oportunităţile pentru investiţie, că vor începe să facă angajări, că oamenii vor fi puşi iar la treabă?.

Comparând suişurile şi coborâşurile şi nivelul de încredere de pe piaţa bursieră cu sondajele din politică, Obama a sugerat că americanii ar trebui să accelereze cumpărarea.

?Nu mă uit la cotaţiile de zi cu zi ale bursei, ci la capacitatea pe termen lung a economiei americane şi mondiale de a-şi recăpăta ritmul. Ce vedem acum este profit şi cote de câştig ce ajung în punctul unde cumpărarea acţiunile este o afacere cu potenţial bun, dacă ai o perspectivă pe termen lung?, crede Obama.

De altfel, într-o serie de conferinţe de presă, administraţia americană a continuat să susţină ideea nu numai că planurile vor funcţiona, dar că deja se văd rezultate.

Preşedintele îşi începuse ziua de marţi la Departamentul Transportului, unde a vorbit despre planul său de 28 miliarde dolari, pemtru finanţarea de autostrăzi, drumuri şi poduri, care ar urma să fie reparate sau construite.

Investiţia, susţine el, va crea sau slava 150.000 de locuri de muncă până la finele lui 2010- mai mult decât General Motors, Ford şi Chrysler au pierdut din fabrici în ultimii trei ani.



Embedded video from CNN Video



Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close