Antena 3 CNN Economic Biz News Obama: Riscul unei implozii a economiei încă există

Obama: Riscul unei implozii a economiei încă există

Obama: Riscul unei implozii a economiei încă există
Sursa foto: barack obama
23 Mar 2009   •   02:32

Preşedintele american Barack Obama declara că sistemul financiar din SUA încă ar putea suferi o implozie dacă o bancă mare ar da faliment, şi ?probleme mari? au putea apărea dacă guvernul nu reduce riscul.
?Cred că riscurile sistemice încă există. Dacă nu am face nimic încă am putea avea mari probleme. Sunt unele instituţii atât de mari încât, dacă eşuează, trag în jos cu ele o mulţime de alte instituţii financiare?, declara Obama într-un interviu pentru programul CBS "60 Minutes."

Obama a recunoscut că atunci când a preluat funcţia nu se aştepta la un declin atât de abrupt al economiei, mai ales a ratei şomajului.
?Vreau să spun că dacă te uiţi la sute de mii, milioane de locuri de muncă desfiinţate pe parcursul a două-trei luni, această pantă este mult mai abuptă decât orice am fi văzut noi până acum?.

Cu toate acestea, liderul american s-a arătat optimist că recuperarea ar putea fi la fel de rapidă. Întrebat despre când ar putea lua sfârşit criza, Obama declara că deja se văd ?licăriri de speranţă? cu dobânzile reduse şi creşterea numărului de refinanţări pe ipoteci. În aceste sens el crede că acestea oferă posibilitatea stabilizării pieţei imobiliare.
Obama arăta că nu există limită de bani pe care guvernul american i-ar putea cheltui sau tipări pentru a îmbunătăţi starea economică.

Preşedintele SUA a mai arătat că nu va accepta o eventuală demisie a secretarului Trezoreriei, Timothy Geithner. Acesta s-a aflat sub tirul criticilor după ce nu a reuşit să blocheze bonusurile în valoare de circa 218 milioane de dolari pe care angajaţii American International Group le-au primit, după ce compania văzut o injecţie de capital din partea guvernului pentru a fi salvată de la faliment.
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close