Antena 3 CNN Economic Biz News Previziunea ŞOCANTĂ a omului care a profetizat criza economică: "Zona euro mai are între trei şi şase luni"

Previziunea ŞOCANTĂ a omului care a profetizat criza economică: "Zona euro mai are între trei şi şase luni"

Previziunea ŞOCANTĂ a omului care a profetizat criza economică: "Zona euro mai are între trei şi şase luni"
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de O.P.    |    31 Iul 2012   •   11:55

Intr-un interviu acordat cotidianul economic rus RBK Daily, renumitul economist american Nouriel Roubini, cel care a prevazut criza mondiala din 2008, prognozeaza prabusirea zonei euro si explica de ce Germania poarta o mare parte din reponsabilitatea pentru criza datoriilor din Europa.

Comentand deciziile adoptate la ultimul summit UE de liderii tarilor membre, Roubini crede ca respectivele hotarari „nu inseamna mai nimic, doar ca Europa si-a cumparat un ragaz de timp. Intr-o prima faza, bursele vor creste, dar aceasta perioada de acalmie nu va dura la nesfarsit. Ne indreptam spre un moment critic”, crede expertul american.

In opinia lui, „devine tot mai clar ca actualele abordari vor conduce la dezechilibru. Germania spera ca Italia si Spania vor depasi dificultatile, iar Grecia va ramane in zona euro. Dar situatia Italiei si a Spaniei se agraveaza, iar piata este convinsa ca fie se va crea o alianta bugetara si bancara, fie moneda unica va dispare”.

Europa, afirma Roubini, nu mai are timp. E ca o masina care merge drept in zid cu viteza maxima. Ea trebuie intoarsa din drum”, estimeaza Roubini, precizand ca „zona euro are nevoie de o integrare mai puternica.

Intrebat cat timp va mai rezista moneda unica, profesorul american a declarat: „Intre trei si sase luni. Dupa care, Italia si Spania nu vor mai avea acces la pietele de capital”, anticipeaza Roubini.

In ceea ce priveste destramarea zonei euro, sunt „50% sanse ca acest lucru sa se produca in urmatoarele 6–12 luni. In urmatorii 3–5 ani vor mai iesi cateva tari”.

Întreg interviul lui Nouriel Roubini, pe www.incomemagazine.ro




×
Subiecte în articol: Nouriel Roubini
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close